O nas

Smo slovensko podjetje specializirano za proizvodnjo in prodajo oreškov. Osnovni produkti in dejavnost so predelava in trženje arašidov, pistacije, indijskih oreškov in bučnih semen. Poleg že omenjenih pa vam lahko ponudimo tudi orehe, lešnike, praženo koruzo in različne mešanice oreškov, kakor tudi čokoladirano sadje in oreški. Omeniti moramo tudi mala pakiranja 8g, 30g, ki so postala glavni artikel pri marketingu in promociji blagovnih znamk. Naš asortima artiklov trenutno obsega več kot trideset različnih vrst produktov, ki se uspešno prodajajo na trgu. Tako na Slovenskem kot tujih trgih smo prisotni že več kot deset let. Sodelujemo z vsemi večjimi trgovskimi verigami, za katere v glavnem proizvajamo njihove lastne blagovne znamke.

Podjetje Mita-est se lahko pohvali z odličnim večletnim sodelovanjem z italijanskim partnerjem podjetjem La torrefazione forlivese. Skupno se predstavljamo na trgu vsem našim kupcem s celotnim spektrom artiklov.

O uspehu našega podjetja govorijo tudi naslednje številke. V letu 2014 smo dosegli 17.000.000€ prometa. Na trgu smo prisotni v petih državah. Proizvedemo 5000 ton ali 15 milijonov enot artiklov. Proizvodnja se razteza na 6500m2 in razpolagamo z 1000m2 hlajenimi in 3000m2 pokritimi skladiščnimi prostori. V lanskem letu smo napražili in spakirali 2.900 ton arašidov, 600 ton pistacije in 400 ton bučnih semen.